Vasárnap...édesség, mondjuk egy tiramisu, ami már szombaton elkészülhet így senkit nem zavar, hogy vasárnap nincs idő a konyhával foglalkozni. Na de mégis valami más...mondjuk felhasználva a hűtő tartalmát, annál is inkább, mert pénteken még azt hittem Dolce Vita tortájához hasonlót fogok készíteni. Aztán másként alakult, de ezt cseppet sem bántuk.
Málnás túrós bomba
Hozzávalók:
25 dkg túró (CH 9,3g)
2 dl Hulala tejszín (CH 26,0g)
0,5 dl málna szörp (CH 32,9g)
1 ek rum (CH 0,0g)
8 dkg babapiskóta (CH 62,2g)
A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a túrót. A málna szörpöt vízzel hígítjuk, majd megmártjuk benne a babapiskótákat. Egy közepes méretű üvegtálat beterítünk folpackkal, majd belekanalazzuk a túrókrém felét. Erre jön egy réteg málnás babapiskóta, majd a második réteg túrókrém. Végül zárásként még egy réteg babapiskóta. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd kifordítjuk a formából és málnaszemekkel díszítve tálaljuk.
8 szeletben ettük meg a fenti mennyiséget, így egy szelet 16,3 gramm szénhidrátot tartalmaz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.