2011. március 8., kedd

Charlaine Harris : True Blood 6. – 10.

A filmsorozat első három évada után rászántam magam a könyvek folytatására is (1.-5.). Bevallom azért vártam ennyi ideig, hogy minél tovább legyen olvasnivalóm. Nem csalódtam, ismét. Minden kötet nagyon jól sikerült, fordulatos és izgalmas, semmi unalmas ismétlődés. S még ezek után is úgy érzem van lehetőség a folytatásra. A sorozat - mint már írtam - nem követi a könyvek időrendjét és struktúráját, de ez egyáltalán nem zavaró, legalábbis számomra nem volt az. Továbbra is várom a sorozat folytatását is. Kivételesen nem emeltem ki egyetlen részletet sem, mondjuk elég gyorsan is haladtam a kötetekkel. Azért szokásosan alább a fülszövegek:



Halottnak a csók - True Blood 6.
"Az igaz barát nem iszik a barátjából. Gyilkosság történt. Sookie egyik kedves rokonát megölték. A hír mindenkit meglep, hiszen Hadley vámpír volt. Eltűnésének éjjelén a vámpírkirálynő hozzáment Arkansas királyához, és minden jel arra mutat, hogy a rokonnak köze volt mindkettőjükhöz. Mi több, birtokába jutott valami, amire sokaknak fáj a szemfoguk. Sookie épp indulni készül, mikor feltűnik a színen Quinn, a vértigris, aki már az első randevún bajba keveri szíve választottját.
Charlaine Harris magával ragadó bestsellerében mesterien népesíti be világunkat vámpírokkal, nem kevés humorral és izgalommal fűszerezve.
„Pikánsan pokoli”- Dallas Morning News"

Hetedik harapás - True Blood 7.
"Az igaz barát nem iszik a barátjából.
A vámpírkirálynőre halálos ítélet vár. Sookie tudja, hogy a királynő ártatlan a király meggyilkolásában, de bizonyos titkos hatalmak csapdába csalták az amúgy is legyengült királynőt, és a végső leszámolásra készülnek. A pincérlány még mindig nem tette túl magát vámpír szeretőjének árulásán, de a szexi Quinn mindenben támogatja, kivéve persze az álnok Bill visszaszerzését. Sookie hamarosan válaszút elé kerül, ami nemcsak magánéletének alakulását, de a városka sorsát is eldöntheti…
Charlaine Harris magával ragadó bestsellerében mesterien népesíti be világunkat vámpírokkal, nem kevés humorral és izgalommal fűszerezve.
„Pikánsan pokoli”- Dallas Morning News"

Por és hamu - True Blood 8.
"A Katrina hurrikán borzalmas pusztításai és a vámpírtalálkozó felrobbantása után Sookie Stackhouse épségben van, bár kissé feldúlt. Szeretne visszatérni dolgos hétköznapjaihoz, de közben halálra aggódja magát eltűnt barátja, Quinn miatt. De az események most is váratlan fordulatot vesznek, és hősnőnk ismét egy véres ütközet közepén találja magát. De amikor már nem repked mindenfelé kitépett szőr és vér sem folyik többé, Sookie-nak rá kell jönnie, hogy már semmi sem lesz olyan, mint annak előtte..."

Vörös telihold - True Blood 9.
"Sookie Stackhouse életének megszokott szereplői a környezetében élő vámpírok és alakváltók. Vérkötelék fűzi a helyi vámpírközösség jóképű vezetőjéhez, a főnöke alakváltó, a bátyja pedig vérpárduc… A helyiek számára azonban a vámpírok rejtélyes, félelmetes lények, a vérfarkasok létezéséről pedig sejtelmük sincs.
Egészen mostanáig. A vérfarkasok és az alakváltók úgy döntenek, hogy kilépnek a világ elé, és felfedik valódi természetüket.
Először úgy tűnik, minden rendben van. De nemsokára egy vérpárduc megcsonkított testére bukkannak a bár mögött, ahol Sookie dolgozik. A lány ismeri az áldozatot, és úgy érzi, segítenie kell a gyilkos felkutatásában.
Azt azonban nem sejti, hogy Bon Temps-t még nagyobb veszély fenyegeti. A vámpíroknál és vérfarkasoknál sokkal ősibb, sokkal hatalmasabb lények háborúra készülődnek. És Sookie természetesen megint az események középpontjában találja magát…
Charlaine Harris magával ragadó bestsellerében mesterien népesíti be világunkat vámpírokkal, nem kevés humorral és izgalommal fűszerezve."

Véres tavasz - True Blood 10.
"Sookie-t kegyetlenül megkínozták a rövid, de véres tündérháborúban, és több rokonát is elvesztette. Most nagyon meg van bántva, és halálosan dühös. Egyetlen vigasza és öröme az a szerelem, amelyet a vámpír Eric Northman iránt érez, akit azonban éppen e miatt a kapcsolat miatt tart szigorú megfigyelés alatt az új vámpírkirály. Ericet más oldalról is nagy baj fenyegeti: felbukkan teremtője és vele új "testvérkéje", aki mindenkinél veszélyesebb. A legrosszabb pedig az, hogy bár a tündérvilág kapuját örökre lezárták, maradt néhány tündér az emberi oldalon, az egyikük pedig haragszik Sookie-ra. Nagyon-nagyon haragszik…
Charlaine Harris magával ragadó bestsellerében mesterien népesíti be világunkat vámpírokkal, nem kevés humorral és izgalommal fűszerezve."

Ezúton is köszönet az E-book készítőknek és feltöltőknek:)

4 megjegyzés:

  1. Akkor lehet, h én is folytatom, mert elakadtam a 3diknál :o)

    VálaszTörlés
  2. @loopex Engem a sorozat megnézése lelkesített be újra. ;)

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Megírnád hogy honnan tudom letölteni a 6.-ik, 8.-ik, 10.-ik részt. A többi már megvan de ezeket sajna nem találom sehol. :)
    Előre is köszönöm!

    Kata

    VálaszTörlés
  4. @Névtelen Kedves Kata! Én a CanadaHun oldalát használom többnyire könyv letöltésre. De ha küldesz e-mailcímet (nem fogom kipublikálni), akkor szívesen elküldöm neked mailben a kérdéses részeket.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly