2011. március 20., vasárnap

Pokoli sertésragu


Olyan ebédet szerettem volna, ami mellett nem kell ott állni, de mégsem a sütőben készül. Aztán kritérium volt még, hogy viszonylag gyorsan meg legyen, mert ebéd utánra KáeM gyenge levezető edzésnek fallabdázást irányzott elő magának...vagy nem is annyira magának, mert hát a barátok beszélték rá, de ez végülis mindegy. 


Pokoli sertésragu
Hozzávalók:
37 dkg sertés tarja(CH 1,5g)
fél dl olaj (CH 0,0g)
1 nagy fej vöröshagyma (9 dkg - CH 7,5g)
2 gerezd zúzott fokhagyma (0,5 dkg - CH 1,3g)
1 tk sűrített paradicsom (2 dkg - CH 4,0g)
chilipor, chili karika, őrölt bors, Piros Arany (csípős és csemege is), só (CH 0,0g)
15 dkg tejföl (CH 5,7g)
1,5 dkg liszt (CH 11,5g)
A húst csíkokra vágjuk és az olajon kicsit átforgatjuk. Eközben a vöröshagymát és a fokhagymát a késes robotgéppel pépesre aprítjuk. Majd hozzáadjuk a hagymákat is a húshoz és fehéredésig pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a fűszereket és kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Időnként természetesen meg kell keverni és a vizet is pótolni kell. A tejfölt simára keverjük a liszttel, besűrítjük vele a húsos mártást, majd kiforraljuk. Párolt rizzsel tálaljuk. 

Meglepően jól sikerült, bár a pokoliság elééréshez azért bőségesen kellett adagolni a chilit. Egy adag szénhidráttartalma 7,9 gramm, mivel a fenti mennyiség 4 adagnak felel meg. Rizzsel kiegészítve 36,8 gramm. Az ötletadó recepttel több helyen is összefutottam már a neten, nem konkretizálnám egyiket sem, elvégre messze nem pontosan a leírtak szerint készítettem el, arról nem is beszélve, hogy azért mindenhol kicsit másként készült, mindenki belefőzte kicsit a saját egyéniségét.;)

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly