2011. február 24., csütörtök

True blood - tv sorozat 1-3. évad



Az első öt kötet elolvasása után most jutottam a sorozatok végére, legalábbis az eddig megjelent három évad végére, pedig nem most kezdtem. Amennyire emlékszem a könyvek tartalmára, a sorozat epizódjai csak nagyjából követik a könyvek történéseit, de nagy összességében végig megy a sztorin (bár a harmadik évadra már majdhogynem csak a szereplők azonosak). Szerintem jól dolgozták át a könyveket, izgalmasabbá és még pörgősebbé vált a történet, pedig ez ritkaság. Egy évad 12 db kb. 50 perces részből áll. Természetesen...ahogy az sorozatoknál lenni szokott nagyon felcsigázóan fejezték be a harmadik évadot, szóval nagyon várom már a negyediket;) Bár még elég sokáig várhatok, hiszen eleve még csak forgatás alatt van.


Általánosságban a sorozatról:
"A történet központjában egy amerikai kisváros, a képzeletbeli Bon Temps áll. Háborítatlan, csendes és rendkívül nyugalmas vidék ez, ahol a mindennapi élet monotóniája századokig töretlennek bizonyult - mindaddig, míg egy közel kétszáz éves vámpír, Bill Compton otthonául nem választotta.
Megjelenése az amúgy is zűrzavaros világban rendkívüli események láncolatát indította útjára. Az idilli környezet csakhamar misztikus és sötét kalandok táptalajává vált: napjainkban mesebeli lényeknek hitt szörnyek hatalmi harcának, hátborzangató gyilkosságoknak, bűnözésnek ad otthont. Ebben a szintetikus vérrel, mocskos politikai csatározással, vallási háborúval és egyéb szörnyűségekkel teli légkörben azonban a boldogságnak is jócskán jut hely. Sookie és Bill hamar egymásra találnak, első pillantásra szerelembe esnek. Vámpír és halandó lenyűgöző kapcsolata alakul ki közöttük, testi és lelki harmóniájuk mindet átvészelni látszik, de próbatételek egész során kell bizonyítaniuk: a sors egymásnak szánta őket."


Volt két nagyon kedves párbeszédek/beszólás, amit sikerült vissza is idézni/feljegyezni:


"- Ő a térítőd igaz?
- Ne használj olyan szót amit nem értesz.
- Nagyon szereted igaz?
- Olyat se amit én nem értek."
/A második évadban hangozott el Eric és Sookie között./

A királynő szájából Eric és Bill vetélkedéséről: "Fárasztó ez a vetélkedés dugjatok egyet és spongyát rá. Megnézném."

"Az internet korában nincs soha." (Erre nem is emlékszem már ki mondta)

Azóta rávetettem magam az időközben megjelent újabb köteketre is, ahol kezd visszaköszönni a filmsorozatban már kidolgozott néhány szál....de erről majd később, részletesebben.


Hivatalos honlap HBO módra.  A leírást a fenti oldalról szedtem, a képeket az imdb oldaláról.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly