2011. február 20., vasárnap

Majdnem grillezett sertés tarja

A mai ebéd múlt pénteken kezdődött, akkor, amikor Sógornőm Apósáéknál voltunk kicsit számítógépet szaszerolni és kaptunk ajándékba egy öntött vas grillező lapot (is, de a többi kedvességről, majd máskor). Aztán tegnap délután bepácoltam a húst, majd ma KáeMmel beizzítottuk a lapot az indukciós tűzhelyen. Kb 5 perce melegedett a lap, fokozatosan emelve a teljesítményt, amikor akkorát robbant, hogy lényegében mind a ketten (plusz a macska) szívrohamot kaptunk. Nos a szuper lap megrepedt...nem bírta az indukciós tűzhelyet és a hőtágulást:( Azért szerencsére teljesen nem tört szét, így talán nyáron ki tudjuk valamilyen formában próbálni. Ezért lett a hús csak majdnem grillezett, de azért nagyon finom.


Grillezett sertés tarja
4 méretes szelet klopfolt sertés tarja pácolásához az alábbiakat használtam fel:
2 ek kalocsai grillkrém
1 ek csípős Piros Arany
1 tk erős paprikakrém (aka Erős Pista)
1 tk fokhagymás chili szósz (Ázsia boltból származik)
1 tk fokhagymapor
1 kis fej hagyma lereszelve
bors
2 ek olíva olaj
A pác alapanyagait alaposan összekevertem, majd minden szeletet bemasszíroztam vele. 1 éjszakát állt a hűtőben, ezután - végülis - serpenyőben sütöttük meg. Krumplipürével és jégsalátából készült salátával (sima ecetes-cukros verzió) fogyasztottuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly