2011. február 22., kedd

Túrós pite

Az úgy kezdődött, hogy volt egy nagy adag krémes túróm a hűtőben. Túrós süteményből pedig nem lehet elég. Szoliditásunkat bizonyítandó egy részét megint a szomszédasszonyra sóztam;)


Túrós pite
Hozzávalók a  tésztához: 
25 dkg liszt (CH 190,7g)
15 dkg vaj (CH 0,6g)
15 szem édesítő (CH 0,0g)
tojássárgája (CH 1,2g - a fehérjével is számolva!)
1 tk sütőpor (CH 0,0g)
csipet só (CH 0,0g)
1 ek vanília kivonat (CH 0,0g)
Töltelék: 
tojásfehérje (ld. sárgája)
5 dkg barna cukor (CH 48,7 g)
2 cs. vaníliás cukor (CH 20,0g)
25 dkg túró (krémes változat by Lidl - CH 15,0g)
kanál búzadara (2 dkg - CH 14,7g)
1 citrom reszelt héja (CH 0,0g)
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd lefóliázva a töltelék elkészítésig hűtőbe tesszük. A töltelékhez a fehérjéket kemény habbá verjük a cukrokkal, majd laza mozdulatokkal hozzá adjuk a túrót, a citrom héját, végül a búzadarát is. A tészta felét a kis tortaformának (17 cm átmérő) megfelelő méretűre nyújtjuk, majd a kivajazott, kilisztezett formába tesszük. Rásimítjuk a túrót, majd betakarjuk a tészta másik felével (én ezt az egyszerűség kedvéért reszeltem). 200 fokos sütőben ... perc alatt sült készre. 

Az egész adag, ha szigorúan nézzük 8 szeletes tortának (290,9 gramm) felelt meg ebben a formában, egy szelet így 36,4 gramm szénhidrát. Mi vékonyabb szeleteknek ettük, úgy éppen belefért a köztes étkezés kategóriába.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly