2011. február 17., csütörtök

Tejszínes-füstölt sonkás spagetti

Ha már csütörtök, akkor legyen tészta és valami gyors verzió. Ildinyónál találtam a receptet és hálás köszönetem érte, mert nagyon jól esett. Minimálisan változtattam csak rajta.


Tejszínes-füstölt sonkás spagetti
25 dkg spagetti (CH 179,3g)
olívaolaj (CH 0,0g)
1 tk vaj (CH 0,0g)
5 dkg szeletelt füstölt sonka (CH 0,8g)
só, őrölt bors (CH 0,0g)
2,5 dl tejszín (CH 8,0g)
1 kis fej hagyma felkockázva (4 dkg - CH 3,3g)
2 gerezd zúzott fokhagyma (4g - CH 1,0g)
A tálaláshoz: reszelt parmezán (5 dkg - CH 0,8g)
A tésztát feltesszük főni. Amíg elkészül, elkészítjük a mártást: a sonkát felkockázzuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt olajhoz hozzáadjuk a vajat, megpirítjuk rajta a hagymákat, majd felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk. Mikor a tészta megfőtt leszűrjük, majd kevés főzővízzel együtt a hagymás tejszínhez adjuk és összerottyantjuk, végül a sonkakockákat is beletesszük. Majd reszelt parmezánsajttal megszórva tálaljuk. 

Ez a mennyiség nekünk 4 adagnak felelt meg - nem vagyunk valami nagy fogyasztók - így egy adag 48,3 gramm szénhidrátot tartalmaz.

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly