2011. február 2., szerda

Joghurtos briós


Mostanában a szokásos meleg vacsorákat kicsit felváltották a hideg vacsorák langyos péksütivel kiegészítve. Nem lett rossz ez a briós, de még lehet javítani rajta, főleg, hogy ha tartaná a formáját sütés közben, mert eredetileg elég szép briós formájuk volt.


Joghurtos briós
Hozzávalók:
25 dkg kenyérliszt (CH 190,8g)
negyed friss élesztő (CH 0,0g)
0,75 dl langyos tej (CH 3,5g)
1 dkg barna cukor (CH 9,8g)
2 ek olaj (CH 0,0g)
fél pohár joghurt (Danone activia – CH 3,4g)
1 tojás (fele a tetejére – CH 0,6g)
1 tk sütőpor (CH 0,0g)
csipet só (CH 0,0g)
4 dkg porcukor (CH 40g)

Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval tésztát dagasztunk. Meleg helyen duplájára kelesztjük, majd 8 egyenlő darabra szedjük. Két-két darabot rúddá sodrunk, majd brióssá formázzuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben ismét hagyjuk megkelni. Ezután tetejét tojással megkenjük, majd 180 fokra állított – de még hideg – sütőbe tesszük és 25 perc alatt készre sütjük.


A formázási kollázst Latsiától vettem kölcsön – köszönetem érte. 4 db lett a fenti adagból, így darab 62 gramm szénhidrátot tartalmaz. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly