2011. február 6., vasárnap

Zebra süti 2.0


Most kicsit más krémmel készült, mint legutóbb, mert hogy volt még egy felhasználásra váró mascarpone a hűtőben. Nagyon finom lett a krém.

Zebra süti
Hozzávalók:
1 csomag csokoládés pudingpor (CH 41,3g)
5 dkg barna cukor (CH 48,7g)
3 dl tej (CH 13,8g)
25 dkg mascarpone (CH 7,8g)
1 csomag Albert keksz (220g – CH 152,5g)

A pudingport a cukorral és a tejjel sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Kézi habverővel hozzákeverjük a mascarponét, majd minden keksznek megkenjük az egyik felét és szépen egymásután tapasztjuk őket, hogy kígyóformát kapjunk. Egy éjszakát hűtőben pihentetjük. Végül ferdén szeletelve tálaljuk.

Ebből az adagból  (CH 264,1g) 24 szelet lett. Így egy szelet 11 gramm szénhidrátot tartalmaz. A teljes adag egy részét ismét a szomszédasszonyra sóztam...remélem nem bánta nagyon;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly