A szokásos sós kelt rágcsálnivaló helyett édeset álmodtam ezúttal vasárnapi vacsorának. Nagyon jól sikerült. Azt hiszem ez lesz a tökéletes kalács számunkra. KáeM nutellával ette, én - természetesen - vajjal és némi sóval;)
Diabetikus csíkos kalács
Hozzávalók:
25 dkg liszt (CH 190,8g)
0,5 dl olaj (CH 0,0g)
1,5 dl tej (CH 6,9g)
15 szem édesítő tabletta (CH 0,0g)
1 tk kakaópor (5 g - CH 0,5g)
negyed kocka friss élesztő (CH 0,0g)
pici só (CH 0,0g)
Az édesítő tablettákat feloldjuk a langyos tejben, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A kakaó kivételével alaposan összedolgozzuk a hozzávalókat. Ezután a tészta felét kiszedjük, másik felébe beledolgozzuk a kakaóport. Ezután lisztezett deszkán letakarva duplájára kelesztjük a két cipót. Kisodorjuk őket, majd egymásra tesszük a két lapot és feltekerjük. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük és 15 percet kelni hagyjuk. Ekkor alaposan lespricceljük vízzel, majd a még hideg sütőben toljuk. 200 fokon légkeveréssel 20 perc alatt készre sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük és igyekszünk nem egyszerre felfalni az egész adagot:)
20 szelet lett ebből az adagból (198,2g), tehát egy szelet 9,9 g szénhidrátot tartalmaz.
de szép lett!
VálaszTörlés