2011. február 8., kedd

Tejfölös csirke


Volt vasárnapról némi csirkecombom, lévén a levesbe csak a csontot és a bőrt használtam fel. Hortobágyi palacsintát terveztem belőle, de aztán a palacsintába töltés helyett reform nokeldivel kevertem össze és savanyú uborkával eszegettük.


Tejfölös csirke
Hozzávalók:
30 dkg sovány csirke hús kocka (CH 1,5g)
1 közepes fej hagyma (6 dkg – CH 5,0g)
fűszerpaprika (CH 0,0g)
Piros Arany (CH 0,0g)
2 db pörköltszaft kocka (CH 6,5g)
10 dkg tejföl (CH 3,8g)
1 dkg liszt (CH 7,6g)
A hagymát apró kockára vágjuk, majd kevés olívaolajon megpirítjuk. Rászórjuk a fűzserpaprikát, hozzáadjuk a húst, majd fehéredésig kevergetjük. Ezután hozzáadjuk a pörköltkockákat, felöntjük vízzel és puhulásig főzzük. A lisztet simára keverjük a telföllel, majd kevés szafttal összekeverve megfelelő hőmérsékletűre hozzuk, aztán besűrítjük vele a szószt. Végül összemelegítjük az időközben elkészített nokedlivel.

4 számunkra megfelelő méretű (viszonylag kis) adag lett a fenti mennyiségből kiegészítve 1 tojásból készített nokedlivel (CH 97,0g). A tejfölös csirke egy adagja magában 6,1 gramm szénhidrátot tartalmaz. Kiegészteve a nokedlivel 30,4 gramm szénhidrát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly