2011. február 23., szerda

Tejszínes paradicsomos tészta

Gyors és húsmentes, de nagyon finom. KáeM ebből most nem evett - lévén disznóvágásnak álcázott csapatépítésen múlatja az idejét-, így nem tudom, hogy egy húsevő pasi hogyan viszonyul hozzá, mindenesetre a csak magamnak repertoárba felveszem:)


Tejszínes paradicsomos tészta
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma (4 dkg - CH 3,3g)
3 gerezd fokhagyma (8g - CH 2,1g)
2 ek olívaolaj (CH 0,0g)
oregano, só, bors (CH 0,0g)
400 g hámozott paradicsom konzerv (nálam csak Mutti jöhet szóba - CH 14,4g)
1 dl tejszín (CH 3,0g)
20 dkg Orecchiette tészta (CH 148,0g)
Tálaláshoz: 5 dkg reszelt sajt (CH 0,8g)
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Fűszerezzük, majd hozzáadjuk a paradicsomot és annak levét is. Amíg a tészta kifő a forró sós vízben, addig főzzük. Ezután a mártáshoz hozzáforraljuk a tejszínt, majd összekeverjük a leszűrt tésztával. Reszelt sajttal tálaljuk.

Én három adagra osztottam el, így egy adag 57,2 gramm szénhidrátot tartalmaz. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly