2011. február 12., szombat

Taverna Zorbas




Előrehoztuk az évfordulós vacsoránkat, s mindjárt dupláztunk is. Szerdán este jártunk első körben az étteremben, mert éppen a Mammut felé volt dolgunk és éhesek is voltunk. Aztán annyira ízelett amit akkor kaptunk, hogy szombaton ismét visszatértünk. Nem csalódtunk ismét.


Szerdán viszonylag kevesen voltak, így a szakács srác ajánlására a frissen sülő választékból kértünk. Én pásztor szuflakit (feta sajt rudak vékony szelet sertés szűz szeletekkel betekerve nyársraa húzva) KáeM pedig Brizzola-t evett (fűszeres sertéstarja szelet faszénen kisütve). Köretnek mind a ketten pirított burgonyát választottunk. Italnak pedig szörpöt: fahéjas szilvát és hársvirágot. Fizettünk, majd az italokkal felvonultunk a galériára. Pár perccel később pedig érkezett a frissen sült vacsoránk. Nem tudtuk megenni az adagot, bár nem sokat hagytunk, elég éhesek voltunk;) S még az ajándékba kapott süteményt is elpusztítottuk.

Szombaton ehhez képest ebédidőben mentünk. Jelentősen többen is voltak. Ezúttal mind a ketten a pásztor szuflaki mellett döntöttünk. Én bepróbálkoztam egy vegyes körettel (bár ezt utólag megbántam, mondjuk elég volt a krumpli), KáeM maradt a pirított burgonyánál. Italból sem választottunk mást. Ezúttal sem kellett sokkal többet várni az ételre, mint hétközben. Bár messze nem úgy nézett ki amit kaptunk, mint szerdán...nem rosszabb volt, csak más. Kicsit másként tálalva, kicsit más dolgokkal kiegészítve. Ezúttal nem kaptunk süteményt, viszont sokkal kevésbé voltunk éhesek. Alig tudtuk a felét megenni az adagnak, így hát kértem dobozt, amit teljesen természetes módon – és ingyen – adtak.

Nagyon jó az étterem, biztosan vissza fogunk még térni és megkóstolunk mást is, bár azért nem egy átlag gyors étterem árában vannak a fogások, a fenti ételekért mind a kétszer 8000 forint körüli összeget hagytunk ott, bankkártyával fizetve, mert ellentétben a linkken írtakkal van ilyen lehetőség. 
/A képek telefonnal készültek./

2 megjegyzés:

  1. Éveken keresztül jártunk hozzájuk. Ha jó gyrost akarok enni, még ma is ott vesszük meg. Az áraik viszont sajnos nagyon elrepültek... Mi is kb annyit fizetünk minden alkalommal, amennyit írtál, ami egy gyorséttermi árhoz képest nagyon is borsos. Ha én cipelem a tálcát, ha műanyagterítőn eszem, akkor ez az ár sok...
    Mi mostanában csak elhozósban járunk hozzájuk.
    Tudod, hogy ugyanaz a tulaj, mint a Belgrád rakparti étteremé?

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly