Fagyasztó ürítés projekt, legalábbis a húsos részé. Így most egy szép nagy darab szűzérme akadt a kezembe. Nagyon jól sikerült ebéd lett belőle.
Paprikás-paradicsomos szűzérme
Hozzávalók:
1 nagyobb sertés szűzpecsenye (kb. 60 dkg – CH 2,4g)
20 dkg szeletelt bacon (CH 0,0g)
2 dl tejszín (CH 6,0g)
1 kis doboz sűrített paradicsom (70g – CH 14,0g)
1 ek fűszerpaprika (CH 0,0g)
1 kk erős fűszerpaprika (CH 0,0g)
só, bors, szerecsendió (CH 0,0g)
1-1 tk Piros Arany (csípős és csemeg – CH 0,0g)
1 ek vöröshagymakrém (CH ? – így eltekintettem tőle)
1 ek olívaolaj (CH 0,0g)
A szűzérmét medalionokra vágjuk, sózzuk, majd mindegyiket betekerjük egy-egy szelet baconbe. Olívaolajjal kikent tűzálló tálba sorakoztatjuk a szalonnával tekert medalionokat. A tejszínt kikeverjük a fűszerekkel és a sűrített paradicsommal, majd nyakon öntjük vele a húst. Lekarva 200 fokon légkeveréssel turbózva 30 percet sütjük, a takarást levéve grillre kapcsolva 5 perc alatt megpirítjuk. Krumplipürével tálaljuk.
A fenti mennyiségből (CH 22,4g) 6 adag lett. Vagyis egy adag hozzávetőlegesen 3,7 gramm szénhidrátot tartalmaz, ami a körettel kiegészítve 29,4 gramm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.