2011. február 16., szerda

Sajttal töltött kifli

Nem akartam túl szofisztikált vacsorát, de azért vágytam némi melegségre:) Nagyon jól sikerült, bár azért a jól bevált sörkiflit nem taszította le a trónról.


Sajttal töltött kifli
Hozzávalók:
35 dkg liszt (CH 267,1g)
6 dkg olvasztott libazsír (CH 0,0g)
negyed kocka friss élesztő (CH 0,0g)
2 dl tej (CH 10,6g)
1 tk só (CH 0,0g)
Belülre: 5 dkg sajt - 8 szeletre vágva (CH 0,8g)
Tetejére: tejföllel felvert tojás (nem számoltam vele, mert alig fogyott belőle) és nagy szemű só

A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk. Egy órát kelni hagyjuk, majd lisztezett felületen kinyújtjuk. 8 darabra vágjuk. Sajttal megtöltjük és feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd a tejfölös tojással megkenjük, nagy szemű sóval megszórjuk és amíg a sütő 220 fokra melegszik pihenni hagyjuk. Ezután színesedésig sütjük.

8 kifli lett az adag ból, tehát egy darab 34,8 gramm szénhidrátot tartalmaz.

Update: Másnap reggel is elég puha volt még ahhoz, hogy jól essen.

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly