2011. február 15., kedd

Tejszínes karfiolleves

Főnökasszonyom újabb levesötlete nyomán készült a mai vacsora első fogása. Másodikként túrós palacsinta volt. Ezutóbbi természetesen nagyon finom volt. De előbbi is nagyon jól sikerült, az eddigi sok karfiolleves recept (alap, lime-os, magyaros) közül most éppen ez az aktuális kedvenc:) Bár még ezen is tudnék (és fogok is) variálni;)


Tejszínes karfiolleves
Hozzávalók: 
12 dkg karfiol (CH 4,7g)
natúr zöldség mix (CH 0,0g)
1 db tyúkhúsleves kocka (CH 0,0g)
1 marék lúdgége tészta (5 dkg - CH 34,6g)
2 dkg liszt (CH 15,3g)
2 dl tejszín (CH 6,4g)
só, bors, szerecsendió (CH 0,0g)
A karfiol nagyon apró rózsákra szedjük, majd vízben feltesszük főni. Belemorzsolunk egy tyúkhúsleves kockát, majd hozzáadjuk a zöldség mixet, esetleg sót. Miután felforrt, beledobjuk a tésztát is. Amikor minden puhára főtt, akkor enyhén besűrítjük a tejszínnel elkevert liszttel. Szerecsendióval és borssal fűszerezzük, majd kiforraljuk. 

Ebből a mennyiségből négy bőséges adag lett, így egy adag 15,3 gramm szénhidrátot tartalmaz. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly