2008. július 13., vasárnap

Paprikás krumpli kovászos uborkával

Múlt héten valamikor készült a klasszikus, amit egyszerűsége ellenére, vagy pont azért nagyon kedvelek. Most éppen kovászos uborkát is csináltam hozzá a családi recept alapján:)


Paprikás Krumpli (2 személyes adag)
Hozzávalók:
5 dkg hagyma (CH 4,2g)
35 dkg krumpli (CH 70,0g)
2 dkg sertészsír (CH 0,0g)
Fűszerpaprika (csemege és csípős) (CH 0,0g)
Piros Arany (csemege és csípős) (CH 0,0g)
10 cm füstölt kolbász (CH 0,0g)
Apróra vágott hagymát dinsztelünk, majd piros paprikát adunk hozzá, végül a megtisztított apró kockára vágott krumplit. Ízesítjük sóval, piros arannyal, és adunk hozzá füstölt kolbász vagy virsli karikákat. Készre főzzük, kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.


A fenti mennyiség két méretes adagnak felel meg, adagonként 37,1 gramm szénhidráttal. Kiegészítve a kenyérrel és a savanyúsággal szerintem tökéletes egy 50CH ebédnek.





Kovászos uborka (anyukám)
Kaporral és egész fokhagymával kibéleljük a dunsztos üveg alját, majd annyi kanál sóból, ahány literes az üveg és megfelelő mennyiségű vízből elkészítjük az öntetet. Az uborkát megmossuk és beirdalva az üvegbe helyezzük. Leöntjük az öntettel, majd meggylevéllel és kaporral leszorítjuk és egy kenyér csücskét rátéve napon érleljük pár napig. Ha megértett, akkor hűtőben tároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly