2008. július 22., kedd

Hideg meggyleves

Tegnap vacsoravendégünk volt. Ezért készítettem ezt-azt. Mivel a fokhagymás-tejszínes csirkét, illetve a desszertként kínált gumitortát is bemutattam már. Utóbbi ugyan mirelit eperrel készült és ettől messze nem lett olyan csodaszép, mint a málnás, szóval erről ezért nincs fotó. Az étkezés maga viszont hideg gyümölcslevessel indult, abból is konkrétan meggyel, mert ezt szeretem a legjobban:)




Meggyleves
Elsőként szegfűszeget és fahéjat kevés vízben többször felfőzünk (mikor a víz színe kellően sötét, akkor mindig leszűrjük és újabb adag vízzel öntjük fel). Ezután a meggyet a leszűrt fűszeres vízzel feltesszük főni, kevés cukrot adunk hozzá. Mikor már egyet forrt, akkor tejszínes habarással (liszt, cukor, vaníliás cukor, tejszín csomómentesen elkeverve majd kevés forró levessel megfelelő hőmérsékletre hozva) enyhén besűrítjük. Kiforraljuk, végül némi citromlével meglocsoljuk, mert ettől sokkal szebb színe lesz (vagy nem, mert a meggy nem volt elég szép színű...vagyis nem színezett eléggé)




Bónuszként pedig a nagyon udvarias vendégünk ajándéka a ház urának és asszonyának:)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly