2008. július 13., vasárnap

Ez meg az orly módra

Ha jól emlékszem és a visszakeresésnél sem rontottam el semmit, akkor még nem osztottam meg az Orly módra (vagyis sörtésztában) készítés általam használt verzióját:) (de mint később kiderült számomra, mégis megtettem már, de sebaj, most már itt marad:)) Most éppen csirkemell szalagok és cukkíni készült, hozzá pedig sütőben sült héjas krumpli hasáb. Gumipapszli pedig joghurtos öntetet alkotott, ezt is megosztom, mert nagyon finom lett. (A képen középen fent a reggelink is látható, ami sajtos-tejfölös melegszendvics volt.)



Sörtészta
20 dkg liszthez 2 dl sört, 3 tojást, és kevés sót veszünk. A hozzávalókból palacsintatészta sűrű masszát keverek.(ha a tojásfehérjét külön felverjük, és úgy adjuk a már összekevert többi anyaghoz, akkor még habosabb lesz) Majd az előkészített húst, vagy zöldségeket először lisztbe, majd a sörtésztába mártva forró olajban kisütöm.

Héjas hasáb
Parázs krumplit alaposan megmosom, majd hasábokra vágom, végül sóval és olívaolajjal átfogatom figyelve rá, hogy mindenhol érje. Egy tepsibe terítem, úgy, hogy lehetőleg ne fedjék egymást, majd letakarva sütöm, amíg meg nem puhul (viszonylag sokáig), közben többször átrázogatom, hogy ne süljön le.

Joghurtos öntet
Három bő kanál tejföl, négy bő kanál joghurt simára keverve frissen őröl chilivel, sóval, borssal és fokhagymaporral. Ha van ideje összeérni, akkor finomabb...viszont, ha túl sokáig érlelődik, akkor fogyasztás után nem ajánlott társaságba menni:D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly