2010. április 29., csütörtök

Zöldborsós csirke tokány

Ilyen-olyan ügyekből kifolyólag itthon kellett maradnom ma. S ha már így alakult, hát főztem ebédet. Furcsa volt hét közben nem dobozból (a kollegákkal közösen a céges étkezde vegyes kajaszagú levegőjében) elfogyasztani az ebédet. Sebaj, holnapra is maradt, az már bedobozolva várja, hogy holnap elfogyasszam a fenti feltételek mellett;)



Zöldborsós csirke tokány
35 dkg csirkemell, 1 nagy marék zöld borsó, 1 kis fej vörös hagyma, 5 dk koktél paradicsom, őrölt bors, natúr zöldségmix, só, majoránna, piros paprika, szerecsendió, 1 dl tej, 1 tk keményítő
A húst és a vöröshagymát apró kockára vágjuk. Kevés olajon kicsit megfuttjuk a hagymát, majd hozzáadjuk az összevágott paradicsomot. Összeforgatjuk, rádobjuk a hús kockákat és fehéredésig pirítjuk. Közben hozzáadjuk a fűszereket is. Mikor kifehéredett, akkor felöntjük vízzel és fedő alatt addig pároljuk, amíg a hús meg nem puhul. Ekkor enyhén besűrítjük a tejben elkevert keményítővel. Főtt tésztával tálaltam. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly