2010. április 5., hétfő

Bagett

Nem új a recept. A tejfölös kiflit készítettem most ebben a formában. A formázást Limaránál lestem el, az alábbi képének segítésével.



Bagett
25 dkg kenyérliszt, 1 nagy evőkanál tejföl, ¼ friss élesztő, só, 1 evőkanál burgonyapehely, 1 csipet aszkorbinsav, 1 dl langyos víz, 1 evőkanál olaj
A hozzávalókat alaposan összegyúrtam, majd duplájára kelesztettem. Ezután kisodortam Limara alábbi képe alapján formáztam két bagettet belőle, letakarva még 20 percet kelni hagytam. Ezután vízzel alaposan meglocsoltam, hideg sütőbe tettem, végül légkeveréssel 220 fokon pirosra sütöttem.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly