2010. április 20., kedd

Kolbászos krumplileves

Mostanában gyakrabban kívánjuk a leveseket. Bár már megfigyeltem, hogy meglepő módon általában melegben szeretjük őket jobban. Sokszor elég ilyenkor egy tartalmasabb leves egy teljes étkezésnek, ez is ilyen volt.



Kolbászos krumplileves
Hozzávalók: egy kis fej hagyma, olaj, 4 szem közepes krumpli, egy vékony sárga-és fehérrépa, 10 dkg zeller, 10 cm szárazkolbász, 1 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, majoranna, pirospaprika (erős is), só, bors, 2 dl tejföl, egy evőkanál keményítő
Kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a kolbászt is, majd rádobáljuk a többi kockára vágott zöldséget. Fűszerezzük és felöntjük vízzel. Amikor a zöldségek megpuhultak, akkor a tejföllel elkevert keményítővel kicsit besűrítjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly