2010. április 5., hétfő

Húsos pite

Már tegnap úgy készítettem az ebédet, hogy a maihoz is megfelelő legyen. De a kész ebéd felülmúlt a várakozásokat…legalábbis nekem nagyon ízlett.



Húsos pite
A töltelék
Hozzávalók: 20 dkg sertés comb, 1 kis fej hagyma, pirospaprika, erős paprikakrém, só, 1 ek sertés zsír, 2 dl bor, 1 pohár natúr joghurt, 1 ek keményítő
A hagymát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk és a felolvasztott zsíron üvegesre pároljuk. Rászórjuk a pirospaprikát, majd rádobjuk a kockára vágott sertés húst. Hozzáadjuk az erős paprikakrémet, majd a borral felöntve puhára főzzük. A keményítőt elkeverjük a joghurttal, majd behabarjuk vele a pörköltet.

A tészta
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 7 dkg puha vaj, 7 dkg zsír, 2 nagy ek. tejföl, 10 dkg reszelt sajt, 1 kk. sütőpor, só
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, majd letakarva 1 órára hűtőbe tesszük.

Összeállítás: 
A piteformát kikenjük vajjal, majd a tészta felét kisodorjuk, úgy tesszük a formába, hogy pereme is legyen. Belesimítjuk a tölteléket (nálam teljesen hideg volt már, lévén tegnap készült), majd a tészta másik felével beborítjuk, a széleket összedolgozzuk. Villával alaposan megszurkáljuk, majd felvert tojással megkenjük. 200 fokos sütőben légkeveréssel 25-30 perc alatt megsül. Tálaláskor adhatunk mellé plusz tejfölt, nagyon jól passzol hozzá.


2 megjegyzés:

  1. Az hagyján, hogy elképzelem milyen finom, de a fotód is igen gyönyörű! :) Gratulálok!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen. Igyekszem tanulgatni a nagy gépet használni;)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly