2010. április 28., szerda

Limonádé


Ez már nem rapid változat, bár ez sem tart sokáig – sem elkészíteni, sem elfogyasztani. Biztos vagyok benne, hogy egész nyáron sláger lesz, mert nagyon finom (inkább savanykás, mint édes verzió), és mert nemrég vettünk egy citromfát:) Remélem szeretni fog nálunk és bőségesen ontja majd a termést…mindenesetre mini citromkezdemény van rajta jó pár darab.



Limonádé
Hozzávalók 1,3 l –es kancsóhoz: 1 citrom héja, 3 citrom leve, 6 evőkanál cukor, 3 dl víz, egy-egy citrom, narancs és lime szelet, ásványvíz
Az egyik citromot a zöldséghámozó segítségével vékonyan meghámozom, majd ezt a héjat a hat kanál cukrot 3 dl vízben összeforralom, majd még állni hagyom, amíg kihűl. Közben kifacsarom a citromok levét, hozzáadom a szeleteket. Mikor kihűlt a szirup, akkor rászűrőm a citromlére, majd felöntöm annyi ásványvízzel, hogy tele legyen a kancsó. Összekeverem és tálalom. Aki hidegen szereti az tehet bele jegyet, vagy beteheti a hűtőbe, mi egyenlőre ennyire nem isszuk hidegen. A nyári nagy forróságban is csak a jégkockával hűtött változat lesz szerinte. 

2 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly