Maradt egy kalács húsvétról, de mivel elég jól sikerült eszembe sem jutott kidobni. Még régebben, talán tavaly láttam egy újságban ötletként valami ilyesmit, de nem emlékeztem pontosan rá, szóval a saját ötletem után mentem. Nem lett rossz, de mivel előtte elég laktatóra sikeredett a krumplileves nem is fogyott túl nagy intenzitással.
Kalács felfújt
Hozzávalók: 1 db kalács (kb. 25 dkg), 3 tojás, 2 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál porcukor, 1 marék mazsola, kevés vaj
A tojást és a cukrokat kézi habverővel alaposan összekevertem. A kalácsot felszeleteltem, a tortaformát kikentem vajjal. Minden kalácsszeletet megmártottam a tojásos masszában, majd a formába rendeztem. Megszórtam a mazsolával és leöntöttem a maradék tojással. 180 fokos sütőben 30 perc alatt összesütöttem. Csokiöntettel tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.