2009. március 30., hétfő

Zöldborsós csirkeragu

Tegnapra eredetileg valami csirkéset terveztem, csak vásárlás közben találta ki KáeM, hogy legyen valami ütősebb, így lett a csülök. Viszont a csirkemell várta a sorsát a hűtőben, hát ma felhasználtam. Hogy kicsit a tavasz is jelen legyen végre az ételünkben, zöldborsót használtam, igaz, hogy mirelitet, de azért a színe igazán tavaszias:)


Zöldborsós csirkeragu
Apróra vágtam egy kisebb fej hagymát, majd egy jó evőkanál vajon megpirítottam. Hozzáadtam a kockára vágott csirkemellet, sóztam borsóztam, majorannát szórtam rá és fehéredésig pároltam. Ezután hozzáadtam a mirelit zöldborsót, és egy kevés vizet. Addig főztem, amíg minden megpuhult. Ekkor hozzáadtam bő 5 dkg tejszínes krémsajtot, kb. 3 dkg reszelt parmezánt és 2 evőkanál lisztet, illetve 1,5 dl tejet. Kiforraltam és párolt rizzsel tálaltam.
Emellett ma is sült egy kovászos kenyér, amit most sütőtálban sütöttem, de valamit elronthattam, mert beleragadt a tálba (pedig bőven kiliszteztem a tálat):( Így lett egy nagyon szép, csupa belső cipónk, aminek héja csak a tetején maradt. Azt hiszem maradok a sütőzacskónál, amivel nem volt semmi gond:) Szóval a tanulság, hogy nem kell nekem folyton kísérleteznem, avagy járt utat, járatlanért….

1 megjegyzés:

 1. Nekem ez jutott eszembe:
  Az új tavasz játékos újja
  Rügyet sodort az ághegyen
  S most, lágyan, enyhe szája fújja
  Hogy szétnyíljék és lomb legyen.
  Már bús bivaly ballagva rázza
  Igáját s barnúl új barázda
  S peng a pacsirták éneke:
  A szíveket is újra vágja,
  Már mélyre szántja újra, fájva,
  A vágy, a vágy, a vén eke...
  Tóth Árpád:Az új tavaszra

  VálaszTörlés

Printfriendly