Ha jól tudom az eredeti recept Stahl Judittól származik. Én konkrétan egyik kolleganőmtől kaptam egy receptet, amit (természetesen) átalakítottam, nem is lennék igazi blogger, ha nem hagynám ott a lenyomatomat minden recepten;) Nagyon gyorsan megvolt, és ehhez képest, pedig nagyon finom lett.
Gulyáskrémes spagetti
Hozzávalók: 30 dkg spagetti, 3 szelet füstölt tarja, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg trappista sajt, 1 ek vaj, 2 ek gulyáskrém, 5 dkg tejszínes krémsajt, 2 dl tej és 2 ek tejföl
Legelső lépésként a tésztát kezdjük el főzni. Közben a füstölt tarját kockákra vágom, a fokhagymát megpucolom, összevágom, a sajtot lereszelem. Egy nagyobb serpenyőbe beleszórom a tarját, teszek hozzá 1 evőkanál vajat és addig pirítom, míg nem lesz túl száraz, de már nem is nyers. Hozzáadom az összezúzott fokhagymát is, még fél percig pirítom, majd lehúzom a tűzről és belekeverem a gulyáskrémet (esetemben csípős fajtát), hozzá öntöm a tejjel elkevert tejfölt, beleszórom a sajt felét, hozzáadom a sajtkrémet, majd visszateszem a tűzre és hagyom, hogy a sajt felolvadjon benne. Végül belekeverem a kifőtt tésztát és jól összeforgatom, sajttal megkoronázva tálalom. A tészta teljes kiőrlésű durum barilláéktól, így míg az megfőtt pont kész lett a szósz is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.