2009. március 7., szombat

Tökmagos pogácsa

Most, hogy lezárult a VKF, ismét megpróbálkoztam a Daubner pogi reprodukálásával. És büszkén jelenthetem a sikert, sőt jobbnak ítéltük, mint az eredetit. :)


Tökmagos pogácsa
Hozzávalók: 1 danone activia natur joghurt (125 g), 100 g juhtúró, 2 evőkanál tejföl, 25 g élesztő, 25 dkg liszt, 3 evőkanál olívaolaj, só, 10 dkg tökmag
A hozzávalókat a tökmag kivételével alaposan összegyúrom, dagasztom. A tökmagot durvára daraboltam, majd ezt is a tésztához gyúrtam. Fél órát letakarva meleg helyen kelesztettem. Majd kétszer meghajtogattam. Újjnyi vastagra nyújtottam, szaggattam, sütőpapíros (! lám végre összebarátkozunk!) tepsire helyeztem, felvert tojással megkentem és reszelt sajttal megkoronáztam. Hideg sütőbe tettem és 30 perc alatt készre sütöttem.

6 megjegyzés:

  1. szia,

    jol hangzik, szeretnem megkerdezni mien hofokon suttoted?
    25g eleszto az friss eleszto volt ugye?
    fel ora eleg volt a dagasztasra?
    hany pogacsa jon ki ebbol?
    koszi

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    200 fokon sütöttem, légkeveréssel. Friss élesztőt használok. Nem dagasztottam ki nagyon, csak jó alaposan összegyúrtam, így bőven elég volt a fél óra. Nem tudok darabszámot mondani, de közepes méretű szaggatóval pont egy sütő méretű tepsinyi lett belőle.:)

    VálaszTörlés
  3. koszi, mama sutok az itteni helyi iskolanak (Calofirniaba lakok) remelem izleni fog nekik :) amugy en is bloggozok de angolul a www.emperorscrumbs.com

    VálaszTörlés
  4. Igazán nincs mit:) Örömmel veszem, ha beszámolsz, hogy milyen lett:) Megnézem a blogodat mindjárt:D

    VálaszTörlés
  5. Tegnap megsütöttem, én kevésnek érzem a 3 kanál zsiradékot, és lehet 1 tojás is feldobná, nem tudom. Ízre jó, bár a juhtúró nem jön ki. Maradok a Daubneresnél :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazán sajnálom, hogy nálatok nem talált. Nálunk azóta is töretlen a siker. Az tényleg tapasztalat, hogy a juhtúró erőteljessége nagyban függ attól, hogy mennyire sikerült jó minőséget beszerezni;)

      Törlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly