2009. március 11., szerda

Langyos sajtos dip

Nem titok, hogy szeretünk moziba járni. Azt sem titkolom, hogy a mozi élmény nem lenne igazi a popcorn (amit régen utáltam) és a sajtmártásos nacho nélkül. Nagyon tetszik, hogy langyos és fűszeres. Aztán véletlenül megláttuk valamelyik nagyobb bevásárló központban, hogy „Vidd haza a élményt” felhívást, alatta pedig nachok és dipek voltak kitéve. Hát vételeztünk mind a kettőből. A nacho tényleg jó és tényleg az, de a sajtmártás, hát az valami borzalmas volt és akkor finoman fogalmaztam. Inkább csináltam én:


Egyszeri evésre kettőnknek készült az alábbi mennyiségből:
Egy tömlős karavánsajtot olvasztottam össze, kb. 5 dkg reszelt trappistával, 2 dkg reszelt parmezánt, fél dl tejet, és fűszereket (só, fehér bors, chilipor, kurkuma, szerecsendió). Nagyon finom lett, de hamar összeállt, nem maradt olyan folyós, mint a mozis, szóval legközelebb több tej, esetleg tejszín és a karaván helyett inkább cheddar sajt.

3 megjegyzés:

  1. Sziasztok Gumimacik :-)
    Nagyon tetszik ez a sajtos cucc, ki fogom próbálni!!
    Üdv: Gasztromami

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    A hozzávalókat tűzhelyen vagy mikroban olvasztottad meg?
    H.

    VálaszTörlés
  3. Szia! Tűzhelyen olvasztottam össze mindent. Volt egyszer régen egy csúfos kudarc egy csokiolvasztással a mikróban, azóta nem használom ilyesmire. ;) (Most éppen nincs is mikróm)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly