2009. március 29., vasárnap

Boszorkányhegy

Tegnap estére még egy mozit is bevállaltunk, mert nagyon tetszett a bemutatója.


A mozi oldalán, így írnak a filmről:
Évek óta keringenek sejtelmes pletykák egy titokzatos helyről a Nevada sivatag közepén, ahol az emberek gyakran megmagyarázhatatlan dolgokat tapasztalnak. A hely a Boszorkány-hegy nevet viseli, és amikor egy las vegasi taxisofőr (Dwayne Johnson) két természetfeletti erőkkel rendelkező tinédzsert talál a kocsijában, olyan kalandokba keveredik, melyekről korábban álmodni sem mert. Felfedezik, hogy a világ megmentésének titka rejtőzik a hegy alatt, ezért páratlan versenyfutás kezdődik nemcsak a kormány embereivel és a gengszterekkel, hanem még az idegen fajok képviselőivel is, akik mind próbálják az útjukat állni. A Boszorkány-hegy egy vidám és izgalmas kaland, elképesztő speciális effektusokkal tálalva.


Alapverően nem csalódtunk a filmben, a sztori tényleg nagyon tetszett, bár a kidolgozottsággal kapcsolatosan azért voltak fenntartásaink. Ahogy a fenti leírással kapcsolatosan is – elgondolkoztam, hogy vajon aki ezeket a szövegeket írja, látta-e a filmet. Szóval szerintem a sztori: érkezik egy űrhajó a földre, amit persze felfedeznek a megfelelő hivatalnál – naná, hogy Amerikában vagyunk – és el is kezdik hajszolni az űrhajóval érkezőket. A két gyereket azonban nem egyszerű elkapni, hiszen a földiek számára elképesztő képességekkel rendelkeznek. Fognak egy taxit maguknak, aminek a sofőrjét végülis beavatják a titkukba és aki segít nekik, ahogy később az földönkívüli élet létezését kutató Doktornő is (meg még páran). Időközben kiderül, hogy a gyerekek miért is érkeznek a földre (saját népüket és a föld lakosságát akarják megmenteni), s hogy nem csak a hivatal üldözi őket, hanem a saját népük hadseregének egy elpusztíthatatlan tagja is, aztán végre (kicsit hirtelen megoldással) elkezdődik a versenyfutás (amire az eredeti cím utal: Race to Witch Mountain). Ugyan maradnak tisztázatlan részek, elvarratlan szálak, de végül természetesen győz a jó.


Összességében ahogy írtam, klassz a film, nagyon mulattató poénokkal. A szereplőkkel kapcsolatosan annyi volt a gondom, hogy az elvileg idősebbet játszó fiú, számomra fiatalabbnak tűnt, mint a lány. Időssebségét azon kívül, hogy számtalanszor mondták, annyival próbálták éreztetni, hogy magasabb volt, mint a huga. (A lányt alakító színésznő (Anna Sophia Robb) 16 éves lesz idén, a fiú (Alexander Ludwig) pedig a 17-et tölti be hamarosan, szóval ez csak optikai csalódás volt.) A másik probléma az volt, hogy nagyon sokáig Jack Burnonak szólították a gyerekek a taxisofőrt – így teljes néven – s a sokadik kimondásnál már aggódtam, hogy ha még egyszer elhangzik, akkor kollektívan feláll a terem és kivonul.:D


(A plakát képe a mozi oldaláról, a többi innen származik)

2 megjegyzés:

  1. A 3. típusú találkozások óta minden ilyen filmet megnézek...Sokszor mondjuk csalódtam, mert valahogy átcsap ált. a történet gyermetegbe, de remélem, itt nem így lesz.Ugyanis én komolyan veszem a témát, és érzékenyen érint.

    VálaszTörlés
  2. Szia! Volt tudományosan megalapozott része is a filmnek, de azért inkább a limonádé kategória. Mindenesetre kiváncsian várom a véleményedet:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly