2009. március 22., vasárnap

Ananász torta

Az eheti édességünket Chef Viki Ananásztortája ihlette . Nekem most nem volt kedvem a piskótához, ezért az én tortámba babapiskóta került. A krémet pedig nagyjából feleztem. Nagyon finom lett.


Ananász torta (17 cmes mini formához)
Hozzávalók: 1 kis csomag babapiskóta, fél cs. vaníliás pudingpor, 1 cs. vaníliás cukor, 2 ek. Cukor, 1 ek vanília aroma, 2 dl tej, 1 kis csomag zselatin, 1 dl ananászlé, 2 dl tejszín, 1 doboz körszeletes ananász
A tortaformát folpackal kibéleltem. Majd szépen kiraktam ananásszal. A pudingport a tejjel, cukorral és a vaníliás cukorral és az aromával sűrűre főztem, majd hozzá adtam az 1 dl ananászlében elkevert zselatint. Amíg hűlt, addig kemény habbá vertem a tejszínt, majd óvatosan hozzákevertem a langyos pudinghoz. Ezután egy sor krémet terítettem a ananászra, majd jött a négyedekre tördelt babapiskóta, a második adag krém, végül még egy sor ananász. A forma ment a hűtőbe egy napra. Másnap kiborítottam, lehúztam róla a fóliát, szeleteltem és jól megettük. (Az ananász nem kell mind, de azért nem veszett kárba;) És a kis csomagos babapiskótából is maradt pár darab.)

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly