2012. január 22., vasárnap

90. - Mogyorókrémes cunami torta

A számot az indokolja, hogy a három ünnepelt összesen ennyi idős lett január hónap folyamán:) A cunami torta elnevezés pedig arra utal, hogy a krém isteni finom, viszont a szállíthatóság gyakorlatilag a nullával egyenlő. Ugyanis otthon szépen feldíszítettem, formáztam….s úgy nézett ki, mint a képen alább…..mire célhoz értünk, mintha cunami söpört volna végig rajta, mint a képen még alább:) Aztán próbáltam menteni a menthetőt és a dekorációs mogyorót tartozéknak beáldozva a legalsóbb verzióhoz jutottunk. Mire tálaltam, már nem volt kedvem lefotózni, az újabb cunami áldozatot:P De azért megettük és nyalogattuk az ujjainkat:) Az ötletet Latisától csentem:)….legközelebb pohárkrémnek adom inkább elő. 

Mogyorókrémes torta
Hozzávalók:
Piskóta:
3 tojás (CH 1,8g)
3 ek cukor (6 dkg - CH 60,0g)
3 ek liszt (6 dkg - CH 43,2g)
Krém:
3 dl tejszín (CH 9,0g)
20 dkg nutella (CH 114,6g)
Dekoráció:
5 dkg pirított török mogyoró (CH 4,4g)
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd egyenként hozzáadjuk a sárgájákat, végül a lisztet. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a masszát. (17cm) Majd 200 fokon készre sütjük.
A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, majd összedolgozzuk a nutellával. Megtöltjük vele a tortát, illetve kívül is bevonjuk vele, majd a pörkölt mogyoróval díszítjük.

Utazás után - szomorkodva
Mentve a menthető
CH összegző:
8 szelet összesen: 233,0 gramm
1 szelet: 29,1 gramm

1 megjegyzés:

  1. Uramanyám.... Viiiiiiica... Ilyen tortával már nekem is volt dolgom... betettem a kocsiba, elindultunk, majd amikor megérkeztünk.... volt egy tortánk, aminek lecsúszott a teteje, be a torta mellé a dobozba... milyen ügyesen megmentetted a helyzetet!:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly