2011. december 17., szombat

Túrótorta

Majdnem ez, de mégsem, mert szóba sem jöhetett a nyers tojás, elvégre szoptatós anyukának készült:) Marad ez a verzió, mert még finomabb és habosabb is, a korábbi verziónál. Két vendégségre tökéletesen elég lett, nálunk ma és Sógornőméknél vasárnap:)


Túrótorta
Hozzávalók:
3 tojás (CH 1,8g)
6 dkg liszt (CH 43,2g)
5 dkg cukor (CH 50,0g)
1 csomag zselatin (CH 0,0g)
5 dl Hulala tejszín (CH 65,0g)
5 dl barackos joghurt (CH 73,0g)
25 dkg túró (CH 9,3g)
3 dkg vaníliás porcukor (CH 30,0g)
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sárgáját, végül a lisztet. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt visszatesszük a kapcsos tortaformába. A zselatint feloldjuk 1 dl vízben. A tejszínt kemény habbá verjük. A túrót összekeverjük a cukorral, a felvert tejszín felével, majd a zselatinnal. A tortára öntjük és hűtőbe tesszük. Amíg dermed elkészítjük a joghurtos krémet: a joghurtot összedolgozzuk a tejszínnel és a zselatinnal. Majd a túrós rétegre öntjük. Fél nap alatt készre dermed. Ekkor leszedjük a torta formát róla, és barackszeletekkel díszítjük. (Természetesen más gyümölccsel és készülhet;))

CH összegző:
16 szeletes torta összesen: 272,3 gramm
1 szelet: 17,0 gramm
(Nálunk több szelet lett belőle:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly