Anyu vágta és alkotta konyhakészre a libát. Én csak besóztam és belepakoltam a sütőzacskóba, majd egy órára a 200 fokos sütőbe toltam. Készült hozzá némi törött krumpli, és párolt lila káposzta is. Utóbbiról kicsit bővebben, egy meglehetősen rosszul sikerül képpel:
Párolt lila káposzta
Hozzávalók:
1 fej lila káposzta
1 evőkanál barna cukor
1 evőkanál olaj
só
ecet
A káposztát vékonyra gyaluljuk. A cukrot karamellizáljuk, majd hozzáadjuk az olajat és a káposztát, sózzuk. Fedő alatt alacsony fokozaton, időnként megkeverve addig pároljuk, amíg meg nem puhul. (Előfordulhat, hogy kell hozzáadni kevés vizet). A végén ízlés szerint ecetet adunk hozzá.
Készült leves is a csontosabb részekből, bőven elég volt vacsorára 6 főnek. S még jócskán maradt is, amit a holnapi babalátogatásra tudunk vinni:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.