2011. december 24., szombat

Aszalt szilvás csirkemell

Idén egyszerűre vettem a Szent Este követelmény teljesítését. Aszalt szilva ez a biztos pont, meg mondjuk újabban a libamáj is…utóbbi lett a vacsora. Előbbi az ebéd, aminek kicsit sem ártott az egyszerűség:)


Aszalt szilvás csirkemell
35 dkg csirkemellfilé (CH 1,4g)
10 dkg magozott aszalt szilva (CH 62,0g)
10 dkg szeletelt bacon (CH 0,0g)
kevés olaj (CH 0,0g)
só, bors (CH 0,0g)
Elkészítés:
A kiklopfolt csirkemelleket kiterítjük és besózzuk, borsozzuk. A kiterített szeletekre egymás mellé, szorosan aszalt szilvát rakunk. Szép egyforma hengerekké formázzuk, majd a hengereket betekerjük baconnel, és tepsiben pirosra sütjük. Felszeletelve fűszeres-sajtos burgonya pürével tálaljuk.

CH összegző:
2 tekercs összesen: 63,4 gramm
1 tekercs: 31,7 gramm
(Nekünk ez két étkezésre bőven elég lett, szóval 4 adagnak számított)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly