2011. december 22., csütörtök

Néró teasütemény

Egyszerűt szerettem volna, de valami olyat, amit még nem csináltam. Persze azért ne rugaszkodjunk nagyon el a hagyományos (nálunk) linzertől. Nagyon jó gondolat volt.:) Gyorsabban megvan, mint a linzer:) De azért még van mit tanulnom. Hiszen távolabb kell tenni őket a tepsiben, meg nem ártana egyenletesebb golyókat formázni:)


Néró sütemény
Hozzávalók:
15 dkg vaj (CH 0,6g)
15 dkg porcukor (CH 150,0g)
25 dkg liszt (CH 108,0g)
1 db citrom reszelt héja (CH 0,0g)
1 teáskanál vaníliaaroma (CH 0,0g)
2 db tojás sárgája (CH 0,6g)
A töltelékhez:
15 dkg sárgabarack lekvár (CH 50,6g)
A díszítéshez:
5 dkg étcsokoládé (CH 25,6g)
A vajat az átszitált porcukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, a reszelt citromhéjat és a vaníliaaromát. Végül hozzákeverjük a lisztet. Kézzel pici golyókat formázunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. (Bőven hagyunk helyet, mert jócskán terül) 200 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni a félgömböket. Baracklekvárral összeragasztjuk, majd olvasztott étcsokoládéval dekoráljuk. (A csokit érdemes sütőpapírból készített nyomócsővel csurgatni) 

CH összegző:
32 db összesen: 335,4 gramm
1 db: 10,5 gramm
Nyilván a szokásosnál is semmit mondóbb a számolás, mert hát ha kisebbeket formázok, jelentősen több lenne, több lekvárt venne fel:) De kb. lehet viszonyítani:)

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly