2011. december 23., péntek

Túrós gyümölcskenyér

Idén is tervbe vettem a Beiglit, aztán Anyósom szólt, hogy a Mama készít, ne álljak neki. Sebaj, újratervezés, aztán ez lett belőle. Nagyon jól sikerült, kezd kérdésessé válni, hogy marad-e belőle karácsonyra:P Az ötletet Ildinyó adta, de kicsit - tényleg kicsit - rányomtam a kezem;))


Túrós gyümölcskenyér
50 dkg kenyérliszt (CH 360,0g)
1 zacskó sütőpor (7g - CH 0,0g)
15 dkg vaj (CH 0,0g)
15 dkg vaníliás porcukor (CH 150,0g)
3 tojás (CH 1,8g)
35 dkg túró (CH 13,0g)
10 dkg mazsola (CH 65,0g)
5 dkg aszalt barack (CH 33,3g)
5 dkg kandírozott narancshéj (CH 37,2g)
5 dkg kandírozott citromhéj (CH 35,0g)
csipet só (CH 0,0g)
1 tk fahéj (CH 0,0g)
1 tk őrölt szegfűszeg (CH 0,0g)
csipet őrölt szerecsendió (CH 0,0g)
15 dkg marcipán (CH 86,1g)
kevés rumaroma (CH 0,0g)
A tetejére 5 dkg olvasztott vaj (CH 0,2g)
A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A nagyobb aszalt gyümölcsöket kisebb kockára vágjuk. A lisztet átszitáljuk a sütőporral, hozzáadjuk a fűszereket, a cukrot és a sót. Alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a túrót, a puha vajat kisebb darabokban, a tojásokat és kevés rum aromát, majd a dagasztókarral összekevertetjük. Ha összeállt a tészta kézzel beledolgozzuk az asztalt gyümölcsöket és a reszelt marcipánt. A tésztát kicsit hosszúkásra formázzuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Sütőbe toljuk és kb. 50-60 percig sütjük (sütő függő). A vége felé letakarhatjuk a tetejét sütőpapírral, hogy ne száradjon ki nagyon.

CH összegző:
Az egész adag: 781,6 gramm
Én nagyjából 25 szeletre vágom, így egy szelet: 31,3 gramm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly