2011. december 25., vasárnap

Tejfölös-narancsos torta


Vicces módon két nem Stahl rajongó (Sogornőm és én) egy erősen Stahl befolyásolt karácsonyi menüt alkotott:) Azért nagyon nem bántuk ezt, az alábbi torta nekem kifejezetten tetszett. Ki fogom próbálni nyáron más gyümölccsel is (eper…naná…mi más:P). Az eredeti recept egyébként a 2011. téli számban jelent meg és mondjuk csak kicsit változtattam rajta:)


Tejfölös-narancsos torta
Piskóta:
3 tojás (CH 1,8g)
5 dkg cukor (CH 50,0g)
6 dkg liszt (CH 43,2g)
Krém:
1 dl hideg Hulala tejszín (CH 13,0g)
0,5 dl narancslé (CH 5,5g)
12 dkg tejföl (CH 4,6g)
10 g Zselatinfix (CH 0,0g)
1 narancs tisztítva szeletelve (10 dkg - CH 8,9g)
A piskótához a fehérjét a cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a sárgáját, végül a lisztet. Zsírozott (!) lisztezett formába öntjük és 200 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni. A krémhez a tejszínt habbá verjük, majd belecsurgatjuk a narancs levét, végül beleforgatjuk a tejfölt és a zselatinfixet. A piskótára halmozzuk a krémet, majd kidíszítjük a narancsszeletekkel. Hűtőben pihentetjük legalább egy éjszakát. 


CH összegző:
10 szelet összesen: 127,0 gramm
1 szelet: 12,7 gramm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly