Természetesen nem feltétlenül kell csillag alakja legyen, kockára vágva gyorsabban is megy, de a Mikulásra úgy gondoltam, hogy valami karácsonyi forma dukál. Merthogy oda is ez volt a sósság, a tészta egyik feléből, a másik feléből mára készült rágcsálnivaló. Szóval a hűtést is remekül bírja a begyúrt tészta.
Sajtos csillagok
Hozzávalók:
45 dkg liszt (CH 343,4g)
25 dkg margarin (CH 1,0g)
10 dkg reszelt sajt (nálam most füstölt - CH 1,6g)
10 dkg tejföl (CH 3,8g)
2 tk só (CH 0,0g)
Tetejére: tojás+szezámmag (CH 0,6g)
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk. Két felé szedjük és jó vékonyra kinyújtjuk (2mm). Kiszaggatjuk, majd 20 percet pihenni hagyjuk. Megkenjük felvert tojással megszórjuk szezámmaggal (vagy reszelt sajttal), majd 200 fokon pirosra sütjük. Vigyázat gyorsan sül!
CH összegző:
A teljes adag - 202 db: 350,4 gramm
1 csillag: 1,7 gramm
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.