2011. december 6., kedd

Margit kifli

Nagyon más tollával ékeskedem, ugyanis a képen látható tányér süteményt a szomszédasszonyom sütötte és hozta nekünk. Én egyetlen pogácsa szaggatóval járultam hozzá a sikerhez. A sütemény viszont annyira finom, hogy megérdemli, hogy megénekeljem:) Az énekléshez viszont a számolás nem tartozik hozzá:P Dalolós tevékenységemhez természetesen kértem az alkotó hozzájárulását…na meg a receptet;)


Margit kifli
Hozzávalók:
15 dkg margarin
7 tojás
37 dkg porcukor
20 dkg liszt
1,5 citrom leve és héja
2 vaníliás cukor
1 zacskó sütőpor
dió
Elkészítése:
Tojásokat szétválasztjuk. Felverjük a fehérjét. A sárgáját kikeverjük a cukorral és a margarinnal. Majd beletesszük a vaniliás cukrot, a citrom héját és levét. Belekerül a liszt és a sütőpor. Összekeverjük, majd ezt követően óvatosan hozzáadjuk a fehérjét. Közepes méretű tepsibe tesszük, tetejére durvára vágott dió kerül. Előmelegített sütőben 200 fokon, kb. 25-30 perc alatt megsül. Akkor van kész, ha szép barna lett a teteje. Közepes méretű pogácsa szaggatóval félholdakat szaggatunk belőle. Extra édes szájúak a tetejét meghinthetik porcukorral.

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly