2011. december 10., szombat

Capuccinos tiramisu

A hortobágyi palacsinta (nem egészen úgy készült, ahogy a linken írva vagyon, de majd máskor írom meg ezt a verziót, annyira nem sokban tér el, csak tankönyvibb:P) biztos pont volt, mert hogy az egész látogatási ötlet ezzel kezdődött, konkrétan egy facebookos képpel;) De hát desszert nélkül nem élet az élet, ahogy sós rágcsálnivaló nélkül sem. Utóbbinál csaltam, mert a pénteki Mikulás ünnepségre készült már egy adag. De a desszert és a főétel frissen készült. Utóbbinak jót tett volna, ha egy éjszakával előbb el tudom készíteni, de azért nem lett rossz. 


Capuccinos tiramisu
Hozzávalók:
15 dkg Amaretti (CH 116,6g)
25 dkg mascarpone (CH 7,8g)
2 dl tejszín (Hulala - CH 26,0g)
1 zacskó bourbon vaníliás cukor (CH 10,0g)
2 dkg capuccinopor (CH 9,7g)
Kakaópor a díszítéshez.
A tejszínt kemény habbá verjük a cukorral, a mascarponét pedig alaposan kikeverjük a capuccinoporral. A két krémet összedolgozzuk, majd az előzetesen híg capuccinoba mártott amarettivel rétegezzük. 

CH összegző:
6 adag összesen: 170,1 gramm
1 adag: 28,4 gramm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly