Tésztára vágytam, csípősre. Anyósomtól csentem némi ihletet, aztán az alábbi finomság született belőle. Bevallom karácsony előtt mindig gondban vagyok azzal, hogy mit együnk, mert már előre tudom, hogy mi következik - elvégre általában én főzöm:P. Na meg azt se hagyjuk ki, hogy ilyenkor már nagyüzemi sütögetés van, még nálam is, pedig nem szoktam sokféle édességet sütni. Persze mindenkinek más a sok, de vissza a mai vacsorához:
Rózsaborsos-citromos spagetti
Hozzávalók:
15 dkg spagetti (CH 105,0g)
1 ek olívaolaj (CH 0,0g)
3 dkg póréhagyma (CH 1,9g)
1 kk reszelt citromhéj (CH 0,0g)
2 kk rózsabors (CH 0,0g)
25 dkg darált hús (CH 1,0g)
1,25 dl tejszín (CH 3,8g)
1,25 dl tej (CH 5,8g)
5 dkg tejföl (CH 1,9g)
0,1 dl citromlé (CH 0,0g)
só (CH 0,0g)
chili karika (CH 0,0g)
1 tk Csípős Piros Arany (CH 0,0g)
A spagettit lobógó sós vízben készre főzöm. Közben elkészül a ragú is. A citromhéjat egy mozsárban összedolgozom a rózsaborssal. A félkarikára vágott póréhagymát kevés olívaolajon megpirongatom, majd rádobom a darált húst is. Fűszerezem, majd fehéredésig kevergetem. Hozzáadom a tejszínt, tejet és a tejfölt és addig főzöm, amíg besűrűsödik.
CH összegző:
A teljes adag: 119,4 gramm (három főre elég)
1 adag: 39,8 gramm
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.