2011. december 21., szerda

Meggyes-konyakos bonbon

Nos igen, KáeM konyakmeggy rajongó. Az eredetit szereti, meg a fiúsat. Hát gondoltam, miért nem próbáljak meg valami hasonlót alkotni. Szerintem nem is lett annyira rossz.


Konyakos meggyes bonbon
Hozzávalók:
10 dkg Szerencsi szerecsen (CH 51,1g)
5 dkg aszalt meggy (CH 37,1g)
0,5 dl konyak (CH 0,0g)
1 ek vaníliás porcukor (2 dkg - CH 20,0g)
Az aszalt meggyet egy éjszakára a konyakba áztatjuk, majd apritógépben a porcukor hozzáadásával krémesre dolgozzuk. A csokoládét megolvasztjuk, majd kikenjük vele a formát. Ezután fagyasztóban/hűtőben dermesztjük. Megismételjük a műveletet, majd beletöltjük a krémet, végül olvasztott csokival lezárjuk. Mikor ez is megdermedt, óvatosan kifordítjuk a formából. 


CH összegző:
15 db bonbon összesen: 108,2 gramm
1 db bonbon: 7,2 gramm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly