2011. december 4., vasárnap

Vitaminsaláta

Anyutól tanultam el. Régen nem készített ilyesmit, de most a bátyámék búcsújára igen. Az ővé kicsit színpompásabb volt, mint az enyém, mert hogy piros húsú paprikát is tett bele, nálam ilyen most nem volt, de az íze ettől még remek lett. Elfelejtettem mérni, így nincs CH számítás, bár csupa alacsony szénhidráttartalmú zöldség, szóval amúgy is ajánlott…persze a cukor teljesen ki is maradhat(na).


Vitaminsaláta
Hozzávalók:
1 kis fej lilahagyma
1 kis fej káposzta
1 kígyóuborka
1-2 paprika
ecet
kevés cukor
kevés víz
A hagymát megtisztítjuk és félkarikára vágjuk, egy nagyobb tálba tesszük és lesózzuk. A káposztát nagy lyúkú reszelővel lereszeljük és a hagymára dobjuk, majd ezt is megsózzuk. Az uborkát legyaluljuk, a paprikát félbe vágjuk, kimagozzuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Összefogatjuk az összes zöldséget. Kevés cukrot szórunk rá, ecettel meglocsoljuk és némi víz hozzáadásával összekeverjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly