2011. augusztus 14., vasárnap

Sajtos sertésszűz torta

A kifordított tálalásos fotót nem érhette meg, mert iszonyatosan gyorsan elfogyott, mondjuk nem is lett éppen húú de magas torta. De nagyon jól sikerült, biztosan máskor is készítem még. Annál is inkább, mert a fűszerezés változtatásával végtelen számú variációban lehet megalkotni, s mindig kicsit más lesz:) Vendégségre mindenképpen ideális, mert hát nem kell ott állni mellette, mégis látványos fogás készülhet.


Sajtos sertésszűz torta
25 dkg sertésszűz (CH 1,0g)
12 dkg sajt (CH 1,9g)
1,5 dl tejszín (CH 4,5g)
1 tojás (CH 0,6g)
1 dkg liszt (CH 7,6g)
só, bors, szerecsendió (CH 0,0g)
A szűzérmét medalionokra vágjuk és kézzel enyhén megnyomkodjuk. Sózzuk, borsozzuk. Egy kerek jénai tálat kikenünk olívaolajjal, meg megszórjuk a durvára reszelt sajt egy részével. A húst lisztbe, majd a felvert tojásba forgatjuk és a reszelt sajtra sorakoztatjuk. Amikor egy réteg készen van ismét sajt következik, majd megint a lisztes, tojásos hús, amíg el nem fogy, a tetejére sajtot teszünk. Végül a szerecsendióval elkevert tejszínnel megöntözzük, majd 180 fokon lefedve 50 percet, fedő nélkül 10 perc alatt készre sütjük.

CH összegző:
4 kisebb adag összesen: 15,6 gramm
1 adag: 3,9 gramm

3 megjegyzés:

  1. Vica, köszönet a receptért,mivel a csirkét nem szeretjük,ez ideális helyette:)

    VálaszTörlés
  2. @alchri Erika! Nincs mit...örülök, ha tetszik.

    VálaszTörlés
  3. Szia Vica!
    Apukámnak ígértem szülinapjára répatortát. Teljesen kétségbe esett, azt hitte, főtt répát kap tortaformára összerakva.Már előre hergelte magát, de megfogadta, hogy ha belepusztul is megkóstolja. Végül nagy volt a megkönnyebbülése, hogy mégse olyan volt a répatorta...:-)
    Puszi:
    Nóri

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly