2011. augusztus 8., hétfő

Barackos pite

Anyósom olyan érzékletesen mesélt róla, hogy milyen finomra sikerült neki az alábbi recept, hogy rögtön ki akartam próbálni. Tegnap elmaradt, de ma sikerült elkészíteni. Hát tényleg megértem az érzékletes mesélést. Nincs vele sok macera, pont méretes az adag és isteni finom...bár legközelebb több gyümölcsöt rakok a tetejére:)


Barackos pite
Hozzávalók:
10 dkg liszt (CH 76,3g)
3 dkg porcukor (CH 30,0g)
késhegynyi sütőpor (CH 0,0g)
késhegynyi szódabikarbóna (CH 0,0g)
1 tojás (CH 0,6g)
1 kanál dió (1 dkg - CH 1,2g)
fél dl tej (CH 2,3g)
2 ek olaj (CH 0,0g)
csipet fahéj (CH 0,0g)
Tetejére: 1 nagyobb barack (10 dkg - CH 9,0g)
1. A hozzávalókat a kézi habverővel alaposan összedolgozzuk.
2. Zsírozott lisztezett piteformába simítjuk a masszát, tetejére ráhalmozzuk a gyümölcsöt.
3. 200 fokos légkeveréses sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. (Én tűpróbáztam, mert az a biztos)

CH összegző:
2 kis pite összesen: 119,4 gramm
1 pite: 59,7 gramm

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly