2011. április 10., vasárnap

Marcipános kiflik

Tekintettel arra, hogy a mai vendégeink ismerik a blogot, feldobtam a labdát, hogy rendelhetnek róla ebédet. Brigice visszapasszolta annyival, hogy naan-t csináljak, mert olyat ő még nem evett. Nosza nekem sem kellett több, már el is dőlt, hogy indiai lesz, persze a gyerekek miatt nem csípősen. Naanból a graham verzió nyert, desszertnek pedig valami olyasmit szerettem volna, amit beszélgetés közben tudunk rágcsálni. Sósnak készült egy adag krumplis kocka, édesnek pedig az alábbi kiflicske, illetve egy kókusztejes kókuszgolyó. Sikere volt mindennek, bár az alábbi kiflinek talán legkevésbé, mert mint kiderült Brigice nem szereti a marcipánt....sebaj, legközelebb erre is figyelek:) 


Marcipános kiflik
Hozzávalók:
20 dkg marcipán massza (CH 114,8g)
20 dkg liszt (CH 152,6g)
1 tojás (CH 0,6g)
5 dkg puha vaj (CH 0,2g)
1 tk sütőpor (CH 0,0g)
20 gramm vaníliás porcukor a sütés utáni mártogatáshoz (CH 20,0g)
A vajat elmorzsoljuk a sütőporral elkevert lisztben, majd összegyúrjuk a tojással és a marcipánmasszával. Letakarva egy órát pihentetjük a hűtőben, majd kifliket formázunk és sütőpapírral bélelt tepsin 200 fokon 10 perc alatt készre sütjük. Aztán azon melegében megforgatjuk a vaníliás porcukorban. Figyelem sütés közben - mint nálam látható - elterülnek kicsit. Ez mondjuk az ízéből semmit nem von le.

CH összegző:
Az egész adag - 36 db: 288,2 gramm
1 kifli (persze csak becsült, mert nem szögmérővel készültek): 8,0 gramm

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly