2011. április 29., péntek

Rizskrokett

Kivételesen kicsit sok lett a köretnek szánt rizs. De nem bántam, mert már régen ki akartam próbálni a rizskrokettet. Nagyon finom lett:)


Rizskrokett
Hozzávalók:
30 dkg maradék rizsköret (saccoltam, hogy eredetileg mennyi rizsből készülhetett - CH 115,5g)
2 tojás (CH 1,2g)
5 dkg reszelt sajt (CH 0,8g)
5 dkg liszt (CH 38,2g)
só, bors, szerecsendió (CH 0,0g)
zsemlemorzsa (nálam 3 dkg fogyott el összesen - CH 22,0g)
a sütéshez olaj (CH 0,0g)
A rizst alaposan összekeverjük a tojással, reszelt sajttal, liszttel és a fűszerekkel. Előfordulhat, hogy kell még hozzá pluszban liszt, hogy formázható legyen. Nedves kézzel kroketteket formázunk, majd zsemlemorzsában meghempergetjük, végül bő forró olajban kisütjük. 
Nyilván egy mártásos fogás mellé köretként is kínálhatjuk, de mi simán tartásmártásba tunkolva eszegettük meg.

CH összegző:
A teljes adag - 12 db: 177,7 gramm
1 db: 14,8 gramm

1 megjegyzés:

Printfriendly