2011. április 13., szerda

Fajitas

Már nagyon régen izgatja a fantáziámat a mexikói konyha. Volt is régen egy kolleganőm, akinek akkor mexikói párja volt. Ígért is recepteket, de aztán elmaradtak. Most végülis így magamtól, saját kútfőből, na meg persze a neten talált receptek összegyúrásából született meg ez a verzió. Tegyük fel, hogy valamilyen szinten hasonlít az eredetire, bár a tálalához még kellett volna bele ilyen-olyan zöldség. De nekünk így is tetszett.


Fajitas
30 dkg csirkemell filé (CH 1,2g)
1,5 dkg fajitas fűszerkeverék (CH 0,0g....legalábbis nem volt feltüntetve a csomagoláson semmi érdemleges, a hozzávalókból pedig arra jutottam, hogy igazán mérvadó a mennyiség)
2 ek olívaolaj (CH 0,0g)
8 dkg lilahagyma (CH 6,6g)
5 dkg paprika (CH 1,5g)
20 dkg Bonduelle Mexicana konzerv (CH 29,4g)
chilipor, só (CH 0,0g)
Tálaláshoz: 
8 dkg tejföl (CH 3,0g)
8 dkg reszelt sajt (CH 1,3 g)
A lilahagymát kevés olajon megpároljuk. Rádobjuk a kockára vágott paprikát, majd a csikokra vágott, előzetesen befűszerezett csirkemell csíkokat. Fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a Mexicana konzervet, illetve kevés vizet és összefőzzük. Megkóstoljuk és ha szükséges utánízesítjük. Ezután a meleg tortilla lapokra tesszük a húsos mártást, majd erre némi reszelt sajtot, aztán egy kanál tejfölt. Feltekerjük, aztán jól megesszük.


Tortilla
Hozzávalók:
20 dkg liszt (CH 152,6g)
10 dkg kukoricaliszt (CH 70,2g)
1 kk sütőpor (CH 0,0g)
1 tk só (CH 0,0g)
1 ek olívaolaj (CH 0,0g)
1 ek étolaj (CH 0,0g)
1,5 dl víz apránként adagolva (nem biztos, hogy kell mind!!!!- CH 0,0g). 
8 kis gombócot formázunk, majd 30 percig pihentetjük, végül közepesen meleg serpenyőben mind a két oldalát megsütjük.

CH összegző:
Teljes adag (8): Húsos mártás: 43,0 gramm/ Tortilla: 222,8 gramm
1 tekercs: 33,2 gramm
1 adag...mert egy evésre kettőt számolunk egy főre: 66,5 gramm

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly