2011. április 1., péntek

Graham buci

Gyors, de nagyon finom péksütemény.


Graham buci
Hozzávalók:
15 dkg kenyérliszt (CH 114,5g)
15 dkg grahamliszt (CH 96,6g)
1 pohár natúr joghurt (CH 6,8g)
1 joghurtos pohárnyi víz (CH 0,0g)
negyed kocka friss élesztő (CH 0,0g)
só (CH 0,0g)
A hozzávalókból tésztát dagasztunk, majd lisztezett felületen hagyjuk dupljára kelni. Hat egyforma darabra vágjuk és bucikat formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük, és amíg a sütő 200 fokra melegszik állni hagyjuk. Ekkor vízzel alaposan lespricceljük, majd 25 perc alatt készre sütjük.


CH-összegző:
6 db lett a fenti adagból: 217,9 gramm
1 db: 36,3 gramm

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly